Privacy policy

Πολιτική απορρήτου σύμφωνα με τον νέο Κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Προστασία των Προσωπικών Δικαιωμάτων (GDPR) 2016/679

Στην εταιρία μας θέλουμε να γνωρίζετε και να έχετε έλεγχο στο ποια δεδομένα μοιράζεστε μαζί μας και στο τι κάνουμε εμείς με αυτά. Το κείμενο αυτό (που ονομάζεται Πολιτική Απορρήτου) εξηγεί με απλά λόγια αλλά και σαφήνεια τι δεδομένα συλλέγουμε και πως τα χρησιμοποιούμε. Σκοπός του είναι να σας βοηθήσει να αποφασίσετε ποια δεδομένα θέλετε να μοιράζεστε μαζί μας και με ποιο τρόπο.

Πολιτική απορρήτου σύμφωνα με τον νέο Κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Προστασία των Προσωπικών Δικαιωμάτων (GDPR) 2016/679.

Η παρούσα Πολιτική Απορρήτου αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των Όρων Χρήσης του λεκτρονικού μας καταστήματος. Η εταιρία μας είναι αφοσιωμένη στην προστασία της εμπιστευτικότητας και της ιδιωτικότητας των πληροφοριών που της παρέχονται και συμμορφώνεται με την ισχύουσα νομοθεσία για την Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και τις απαιτήσεις του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR). Συλλέγουμε μόνο τα προσωπικά δεδομένα που παρέχονται οικειοθελώς από τους διαδικτυακούς επισκέπτες έτσι ώστε να μπορούμε να παρέχουμε σ’ αυτούς τις αιτούμενες υπηρεσίες.

1.1 Πότε συλλέγουμε προσωπικά δεδομένα; Ποια δεδομένα συλλέγουμε;

Ο επισκέπτης/χρήστης μπορεί να επισκέπτεται το ηλεκτρονικό μας κατάστημα χωρίς να αποκαλύπτει την ταυτότητά του και χωρίς να παρέχει οποιοδήποτε προσωπικό του στοιχείο χωρίς τη ρητή συναίνεσή του. Ωστόσο, προκειμένου ο επισκέπτης/χρήστης να δύναται να πραγματοποιεί παραγγελίες και τυχόν καταστεί αποδέκτης ηλεκτρονικού ενημερωτικού υλικού (πχ. Newsletter) που αποστέλλει η Εταιρία, ώστε να ενημερώνεται για θέματα που αφορούν τόσο τον ίδιο όσο και την Εταιρία, καθώς και τις αγορές του και να τύχει στο μέλλον προνομίων από την Εταιρία, συναινεί ρητά μέσα από την συμπλήρωση της σχετικής φόρμας στην εγγραφή του στις υπηρεσίες του ηλεκτρονικού καταστήματος και στην παραχώρηση των κάτωθι στοιχείων (Ονοματεπώνυμο, Διεύθυνση, Διεύθυνση E-mail, Τηλέφωνο) στην Εταιρία ώστε να καταστεί πελάτης της. Λαμβάνουμε τα προσωπικά δεδομένα σας εφόσον εσείς επιλέξετε να τα παρέχετε. Σε μερικές περιπτώσεις, είναι δυνατόν να έχετε ήδη δώσει παλαιότερα τα Προσωπικά σας Δεδομένα στην εταιρία μας (εάν, για παράδειγμα, έχετε παραγγείλει ξανά οποιοδήποτε προϊόν από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα). Με την εγγραφή σας και/ή την υποβολή των προσωπικών δεδομένων σας,  συναινείτε επίσης στη χρήση αυτών των δεδομένων σύμφωνα με τους παροντες σκοπούς.Τα προσωπικά σας δεδομένα δεν χρησιμοποιούνται για άλλους σκοπούς, εκτός αν λάβουμε την άδειά σας, ή εκτός αν κάτι τέτοιο απαιτείται ή επιτρέπεται από το νόμο. Οι διευθύνσεις IP ( = ο αριθμός που αποδίδεται στον ηλεκτρονικό σας υπολογιστή κάθε φορά που αποκτάτε πρόσβαση στο διαδίκτυο και επιτρέπει στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και στους υπολογιστές εξυπηρέτησης δικτύου (servers) να αναγνωρίζονται και να επικοινωνούν μεταξύ τους) από τις οποίες φαίνεται ότι προέρχονται οι επισκέπτες μπορεί να καταγράφονται για λόγους ασφάλειας της τεχνολογίας της πληροφορίας και διάγνωσης των συστημάτων.

1.2 Ποιά είναι η νομιμοποιητική βάση για τη χρήση των προσωπικών σας δεδομένων;

Η εταιρία μας συλλέγει μόνον προσωπικά δεδομένα που είναι απαραίτητα προκειμένου να εκπληρωθεί ο σκοπός της σύμβασής σας, δηλαδή η αγορά προϊόντων. Όπου αναζητούνται πρόσθετες, προαιρετικές πληροφορίες, θα ενημερωθείτε σχετικά κατά τη στιγμή της συλλογής των δεδομένων. Ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων επιτρέπει να  επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όταν συντρέχουν διαζευτικώς (ή και σωρευτικώς) τα κάτωθι :α) Εκτέλεση συμβάσεως: αυτό συμβαίνει όταν η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων είναι απαραίτητη για την εκπλήρωση των υποχρεώσεών μας που προκύπτουν από τη σύμβαση. β) Νομική υποχρέωση: αυτό συμβαίνει όταν υποχρεούμαστε να επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα ώστε να συμμορφωθούμε με μία νομική υποχρέωση, όπως να τηρούμε αρχεία για φορολογικούς σκοπούς είτε να παρέχουμε πληροφορίες σε ένα δημόσιο φορέα ή αρχή επιβολής του νόμου. γ) Η συναίνεση σας. Μπορείτε να αποσύρετε την συναίνεση σας οποτεδήποτε επικοινωνώντας στο email μας :

1.3 Δικαιώματα υποκειμένου των δεδομένων – χρήστη

Το υποκείμενο των δεδομένων (εφεξής χρήστης) έχει τη δυνατότητα πρόσβασης στα προσωπικά δεδομένα του που έχουν συλλεχθεί και υφίστανται επεξεργασία από την Εταιρία, καθώς και δικαίωμα ενημέρωσης, κατόπιν σχετικού αιτήματος με την αποστολή email στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση ή με τηλεφωνική κλήση στo τηλέφωνo  2311470450. Αυτό αποκαλείται ως «Αίτημα Πρόσβασης του Υποκειμένου». Η πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα παρέχεται δωρεάν. Πριν σας ικανοποιήσουμε το αίτημά σας και προκειμένου να έχουμε ασφάλεια στις συναλλαγές μας, ενδέχεται να σας ζητήσουμε απόδειξη για την ταυτότητα σας και επαρκείς πληροφορίες για τις συναλλαγές σας με εμάς από τις οποίες μπορούμε να εντοπίζουμε τα προσωπικά σας δεδομένα και να σας ταυτοποιήσουμε. Εάν τα δεδομένα που έχουμε για σας είναι ανακριβή, μπορείτε να μας ζητήσετε να διορθώσουμε οποιεσδήποτε  ανακρίβειες στα προσωπικά δεδομένα. Μπορείτε να να τροποποιείτε, να διορθώνετε, να συμπληρώνετε τα προσωπικά δεδομένα σας που υφίστανται επεξεργασία από την Εταιρία μας και για το λόγο αυτό θα μπορείτε να επικοινωνείτε με την αποστολή email στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση με τηλεφωνική κλήση στo τηλέφωνo 311470450. Έχετε επίσης το δικαίωμα να εναντιωθείτε στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων από εμάς (δικαίωμα αντίρρησης) εάν δεν έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε πλέον χρήση τους, να ζητήσετε να διαγραφούν από το αρχείο μας (δικαίωμα διαγραφής) είτε να ζητήσετε να περιοριστεί η επεξεργασία τους σε ορισμένες περιπτώσεις (δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας). Για την άσκηση όλων των παραπάνω δικαιωμάτων σας θα μπορείτε να επικοινωνείτε με την αποστολή στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση  info@autoleaders.gr με τηλεφωνική κλήση στo τηλέφωνo  2311470490 Η Εταιρία θα προβαίνει εντός χρονικού διαστήματος ενός μήνα στην ικανοποίησή του υπό την προϋπόθεση ότι είναι νόμιμο και ευσταθεί. Ο Χρήστης έχει τη δυνατότητα ανάκλησης της παρούσας συγκατάθεσης προς επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση info@autoleaders.gr με τηλεφωνική κλήση στo τηλέφωνo  2311470490

1.4 Γνωστοποίηση και διαβίβαση Προσωπικών Δεδομένων

Η Εταιρία μας δεν διαβιβάζει, δεν κοινοποιεί, δεν γνωστοποιεί προσωπικά δεδομένα σε τρίτους που δεν είναι συνδεδεμένοι μαζί μας, εκτός αν κάτι τέτοιο απαιτείται για τις νόμιμες επαγγελματικές και επιχειρηματικές μας ανάγκες, προκειμένου να ανταποκριθούμε στα αιτήματά σας και να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας ή/και εφόσον επιβάλλεται από το νόμο.Η εταιρία μας ενδέχεται να αποκαλύψει προσωπικά δεδομένα προκειμένου να απαντήσει σε αιτήματα δικαστηρίων, δικαστικών αρχών, κυβερνητικών ή αρχών επιβολής του  νόμου είτε όπου απαιτείται ή είναι συνετό να συμμορφωνόμαστε με την ισχύουσα νομοθεσία, τις δικαστικές αποφάσεις ή τους κανόνες ή εντολές δικαστηρίων ή δικαστικών αρχών.Γνωστοποιήσεις προσωπικών δεδομένων ενδέχεται επίσης να απαιτούνται για ελέγχους που αφορούν την προστασία των προσωπικών δεδομένων και την ασφάλεια και/ή για έρευνα είτε απάντηση σε κάποιο παράπονο ή απειλή ασφαλείας.

1.5. Ασφάλεια Δεδομένων, Περιστατικά Παραβίασης Προσωπικών Δεδομένων,

Αποθήκευση, Χρόνος Τήρησης και Ακεραιότητα των Δεδομένων Στοιχεία λογαριασμού Δε χρειάζεται να έχετε λογαριασμό για να χρησιμοποιήσετε την ιστοσελίδα μας, ωστόσο μπορείτε να επιλέξετε να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό προκειμένου να χρησιμοποιήσετε μερικές από τις υπηρεσίες μας — τα «αγαπημένα», τη σύγκριση προϊόντων —. Αν επιλέξετε να δημιουργήσετε λογαριασμό , θα σας ζητήσουμε το e-mail σας και ένα όνομα χρήστη. Το όνομα χρήστη θα εμφανίζεται σε όλη τη δημόσια δραστηριότητά σας. Θα χρησιμοποιούμε το e-mail σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας και για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις. Εξασφάλιση του Απορρήτου της Μεταφοράς των Προσωπικών σας Δεδομένων Για την εξασφάλιση του απορρήτου της μεταφοράς των δεδομένων, η ΕΤΑΙΡΕΙΑ χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο κρυπτογράφησης SSL-128bit. Το σύστημα έχει πιστοποιηθεί από την εταιρία COMODO, η οποία ειδικεύεται σε θέματα ασφαλείας συναλλαγών. Κρυπτογράφηση Από την έναρξη έως τη λήξη της σύνδεσή (on-line session) με το ηλεκτρονικό κατάστημα της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, όλες οι πληροφορίες και τα προσωπικά στοιχεία του χρήστη/πελάτη κρυπτογραφούνται με βάση το πρωτόκολλο κρυπτογράφησης SSL 128-bit. Η κρυπτογράφηση είναι ουσιαστικά ένας τρόπος κωδικοποίησης της πληροφορίας μέχρι αυτή να φτάσει στον ορισμένο αποδέκτη της, ο οποίος θα μπορέσει να την αποκωδικοποιήσει με χρήση του κατάλληλου κλειδιού. Κάθε φορά που συνδέεται με το ηλεκτρονικό κατάστημα της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, όλη η επικοινωνία ανάμεσα στον υπολογιστή του χρήστη και τα συστήματα της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ κρυπτογραφείται με χρήση κλειδιού 128 bits. Δηλαδή, κάθε φορά που στέλνει πληροφορίες προς το σύστημα, ο browser τις κρυπτογραφεί πρώτα με χρήση κλειδιού 128 bits και στη συνέχεια τις στέλνει στο σύστημα. Το σύστημα της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ αποκρυπτογραφεί πρώτα τις πληροφορίες που λαμβάνει xρησιμοποιώντας το ίδιο κλειδί (που προκαθορίζεται με την έναρξη της σύνδεσης του χρήστη με την υπηρεσία) και στη συνέχεια τις επεξεργάζεται. Τα συστήματα της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, αποστέλλουν πληροφορίες ακολουθώντας την ίδια διαδικασία κρυπτογράφησης. Κωδικοί Εισόδου (Username) & Ασφαλείας (Password) Για την είσοδο στο ηλεκτρονικό κατάστημα της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ο χρήστης χρησιμοποιεί δύο κωδικούς, τον Kωδικό Εισόδου (Username) και τον Προσωπικό Μυστικό Κωδικό Ασφαλείας (Password). Το ηλεκτρονικό κατάστημα της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ δίνει τη δυνατότητα να μεταβάλλει τον Προσωπικό Μυστικό Κωδικό Ασφαλείας (password) όσο συχνά επιθυμεί και η ΕΤΑΙΡΕΙΑ συνιστά, για λόγους ασφαλείας, να αλλάζουν οι χρήστες το password σε τακτά διαστήματα και να αποφεύγουν τη χρήση των ίδιων κωδικών. Cookies Τα Cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που περιέχουν κομμάτια πληροφορίας που αποθηκεύονται στον υπολογιστή ή τη συσκευή σας και τα οποία μας στέλνετε σε κάθε σας επίσκεψη. Χρησιμοποιούμε cookies για να μπορέσουμε να σας προσφέρουμε εξατομικευμένο περιεχόμενο και για να μετράμε τις επιδόσεις της ιστοσελίδας μας και να εξάγουμε στατιστικά στοιχεία για τη χρήση των υπηρεσιών μας. Οι περισσότεροι browsers αποδέχονται τα cookies αυτόματα, ωστόσο μπορείτε να ελέγξετε τη συμπεριφορά του browser σας από τις ρυθμίσεις του. Έχετε ωστόσο υπόψη σας ότι τα cookies είναι απαραίτητα προκειμένου να λειτουργήσει ο λογαριασμός σας, αν και δεν είναι απαραίτητα για κάθε χρήση της ιστοσελίδας: για παράδειγμα, η απλή αναζήτηση και σύγκριση προϊόντων λειτουργεί και χωρίς cookies. Η Εταιρία μας εφαρμόζει εύλογες πολιτικές ασφαλείας και διαδικασίες προκειμένου να προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα και πληροφορίες από μη εξουσιοδοτημένη απώλεια, κακή χρήση, μεταβολή ή καταστροφή. Η Εταιρία δεσμεύεται να προστατεύει τα προσωπικά στοιχεία και δεδομένα που παρέχουν οι επισκέπτες/χρήστες. Για το σκοπό αυτό έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα τεχνικής ασφαλείας και οργάνωσης επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων των χρηστών. Τα προσωπικά στοιχεία που συλλέγονται αποθηκεύονται σε διακομιστές περιορισμένης πρόσβασης που ελέγχονται με κωδικούς πρόσβασης και η Εταιρία χρησιμοποιεί ειδικές τεχνολογίες και διαδικασίες για να ενισχύσει την προστασία αυτών των πληροφοριών έναντι απώλειας ή κακής χρήσης, καθώς και να τις προστατέψει από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, κοινοποίηση, τροποποίηση ή καταστροφή.  Εντούτοις, αν και η Εταιρία καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να προστατευθούν τα ανωτέρω στοιχεία, δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι οι ως άνω τεχνολογίες και διαδικασίες δεν θα προσβληθούν ποτέ και κατά οποιοδήποτε τρόπο. Παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται, η ασφάλεια δεν μπορεί να εγγυηθεί απολύτως ενάντια σε όλες τις απειλές. Σε περίπτωση απώλειας ή παραβίασης προσωπικών δεδομένων έχουμε μια ειδικευμένη ομάδα αντιμετώπισης περιστατικών και μια διαδικασία αντιμετώπισης αυτών των περιστατικών προκειμένου να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατό η παραβίαση, να περιορίσουμε τις πιθανές συνέπειες και να συμμορφωθούμε με τις υποχρεώσεις μας από τον νόμο. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα να περιορίζεται σε όσους υπάρχει ανάγκη να λάβουν γνώση αυτών. Τα άτομα που έχουν πρόσβαση στα δεδομένα είναι υποχρεωμένα να τηρούν την εμπιστευτικότητα αυτών των δεδομένων. Προς τούτο, εάν υποπέσει στην αντίληψή οποιουδήποτε επισκέπτη/χρήστη οποιαδήποτε παράνομη, κακόβουλη, μη ενδεδειγμένη ή αθέμιτη χρήση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, τα οποία σχετίζονται με οποιοδήποτε τρόπο με τη χρήση του ηλεκτρονικού καταστήματος, αναλαμβάνει την υποχρέωση όπως γνωστοποιήσει το γεγονός άμεσα στην Εταιρία. Σε διαφορετική περίπτωση θα ευθύνεται και ο ίδιος απέναντι στην Εταιρία. Επίσης, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να τηρούμε τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε από εσάς μόνο για το χρονικό διάστημα για το οποίο χρειαζόμαστε τα δεδομένα αυτά για τον σκοπό για τον οποίο συνελέγησαν ή την συμμόρφωση με το αίτημα του κάθε ατόμου ή μέχρις ότου ζητηθεί η διαγραφή τους από το υποκείμενο.

1.6. Παιδιά

Η Εταιρία μας αντιλαμβάνεται τη σημασία της προστασίας των προσωπικών δεδομένων των παιδιών, ειδικά σε ένα διαδικτυακό περιβάλλον. Συγκεκριμένα, οι ιστότοποί μας ούτε είναι σχεδιασμένοι σκοπίμως ούτε απευθύνονται σε παιδιά κάτω των 18 ετών. Η πολιτική μας είναι να μην συλλέγουμε ποτέ ούτε να τηρούμε εν γνώσει μας δεδομένα σχετικά με οποιοδήποτε πρόσωπο κάτω των 18 ετών.

1.7. Επικοινωνήστε μαζί μας

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, σχόλια ή καταγγελίες σχετικά με την διαχείριση ή την προστασία από εμάς των προσωπικών σας δεδομένων ή εάν επιθυμείτε να τροποποιήσετε τα προσωπικά σας δεδομένα ή να εξασκήσετε οποιοδήποτε δικαίωμά σας ως υποκείμενο των δεδομένων, παρακαλείστε να επικοινωνήσετε μαζί στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση info@papoulakis.gr με τηλεφωνική κλήση στo τηλέφωνo  2311470480. O Υπεύθυνος Επεξεργασίας ως διαχειριστής και νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρίας ονομάζεται Παπουλάκης Λεωνίδας Ο Χρήστης διατηρεί το δικαίωμα καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων  Προσωπικού Χαρακτήρα (Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα, +30 210 6475600, contact@dpa.gr).Κατόπιν σύμφωνης γνώμης του Χρήστη, η οποία θα παρέχεται με την επικύρωση της ένδειξης «ΕΛΑΒΑ ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ» κατά τη δημιουργία λογαριασμού, και στην περίπτωση των ανήλικων Χρηστών κατόπιν και της σύμφωνης γνώμης του ενηλίκου γονέα ή κηδεμόνα τους, η οποία θα παρέχεται επίσης με την επικύρωση της ένδειξης «ΕΛΑΒΑ ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ» κατά τη δημιουργία προσωπικού λογαριασμού εκ μέρους του, θα πραγματοποιείται, στο πλαίσιο της εκτέλεσης της σύβασης παροχής υπηρεσιών, επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα για την εξυπηρέτηση του συμβατικού σκοπού και προς βελτίωση της παροχής των υπηρεσιών σε συμμόρφωση με τους ν. 2472/1997, 3471/2006, 3917/2011, τον κανονισμό ΕΕ 2016/679 και την εν γένει σχετική εγχώρια και ευρωπαϊκή νομοθεσία, τον Κανονισμού Λειτουργίας της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα  καθώς και τις αποφάσεις της Αρχής, ως με την παρούσα Δήλωση ορίζεται.. Η πολιτική αυτή ισχύει από τις 25 Μαΐου 2018.

http://www.papoulakis.gr/wp-content/themes/yachtsailing